به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، جواد عرفانیان ظهر دوشنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران افزود: سرمازدگی و سیل 709 میلیارد و 77 میلیون ریال به محصولات کشاورزی خسارت وارد کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: بارندگی های شدید منجر به سیل، خسارت 30 میلیارد ریالی در بخش های زیربنایی و 10 میلیارد ریالی در بخش واحدهای مسکونی و تجاری استان شد.
عرفانیان افزود: با اطلاع و هشدار به هنگام از سوی ادارات کل مدیریت بحران و هواشناسی و آمادگی نیروهای امدادی استان، حوادث غیرمترقبه اخیر تلفات انسانی در پی نداشت و دیگر خسارات نیز به حداقل ممکن کاهش یافت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: در پی وقوع بارش های سنگین اخیر، دستگاه های اجرایی مسئول با اقدامی هماهنگ و به سرعت اقدام به رفع آبگرفتگی معابر در سطح شهرها و جاده ها کردند که در کاهش خسارات وارده اقدامی موثر بود.
عرفانیان خاطرنشان کرد: اجرای پروژه های پیشگیرانه از خسارت سیل با هزینه 230 میلیارد ریال در خصوص آبخیزداری و آبخوان داری، لایروبی، احداث دیوارهای ساحلی، نصب ثبت کننده اطلاعات (دیتالاگر) و سیستم های هشدار سیل، حفظ حریم و بستر رودخانه ها و کال ها و مسیل ها طی دو سال اخیر نقش موثری در کاهش خسارت ناشی از سیل داشته است.
وی همچنین با اشاره به این که دولت نهم شرایط بیمه محصولات کشاورزی را تسهیل کرده و دولت دهم نیز در پی گسترش آن است، گفت: بیمه جامع واحدهای مسکونی امسال همگام با دیگر استانهای کشور در خراسان رضوی اجرایی می شود که خسارات حوادث غیرمترقبه طبیعی را جبران خواهد کرد.
از ابتدای سال جاری سیل و آبگرفتگی معابر در شهرستانهای مشهد، بردسکن، زاوه، سبزوار، کلات، سرخس، نیشابور، خلیل آباد، مه ولات، فیروزه، کاشمر، فریمان، قوچان و چناران رخ داده و در اکثر شهرستان های استان طی روزهای اول تا سوم فروردین سرمازدگی به وقوع پیوسته است.


نظر شما